Er komt een Van Mierlobrug in Amsterdam. De gemeenteraad heeft een voorstel aangenomen waarin het stadsbestuur gevraagd wordt om op zoek te gaan naar een brug die een duidelijke link heeft met het leven van de oud-politicus en medeoprichter van D66.

Van Mierlo stond aan de wieg van zowel de landelijke als de Amsterdamse afdeling van D66. Hij was tijdens zijn politieke carrière onder meer minister van Defensie, minister van Buitenlandse Zaken en vicepremier.

"Het is precies tien jaar geleden dat van Mierlo overleed", vertelt Reinier van Dantzig, fractievoorzitter van D66. "De herinnering aan een groots man die democratie dichter bij de Amsterdammers wilde brengen krijgt nu een plaats in het straatbeeld."

Welke brug de naam van de oud-politicus gaat dragen, is nog onduidelijk. Eerder sprak Van Dantzig tegenover AT5 zijn voorkeur uit. "Bijvoorbeeld de brug over de Herengracht die de Blauwburgwal met de Herenstraat verbindt, brug 18. Dat is vlak bij zijn oude huis en die brug heeft nog geen naam."