De Oezbeekse acrobate Kristina Vorobeva, die begin januari een val van 10 meter maakte bij een optreden in Carré, trainde donderdag, elf maanden na het ongeluk, weer voor het eerst met de trapeze.

"Vandaag is een belangrijke dag. Precies elf maanden nadat ik gewond raakte, kan ik weer trainen met de trapeze. Ik ben er nog lang niet, maar ik ben zo blij. The show must go on", schrijft ze bij een filmpje op Facebook.

Vorobeva vormt samen met haar echtgenoot Rustem Osmanov het acrobatenduo Sky Angels. Het ongeluk gebeurde op 3 januari toen Osmanov met een bit aan zijn mond aan een touw hing. Toen zijn tand afbrak, viel hij naar beneden waardoor Vorobeva, die aan hem vast hing, ook viel.

Osmanov viel boven op zijn vrouw en liep alleen een hersenschudding op, Vorobeva liep serieuzere verwondingen op. Ze had geen gevoel meer in haar benen en moest worden opgenomen op de intensive care. Ze is verschillende keren geopereerd, na een paar weken kreeg ze het gevoel in haar benen weer terug. Daarna volgde een lang revalidatieproces.