Het gebouw van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam blijkt van voor tot achter beklad te zijn. Op het gebouw staan teksten als 'weg coupplegers' en 'school verkocht'.

Wie er verantwoordelijk is voor de bekladding is niet duidelijk. Het is wel zeker dat de spanningen rond het schoolbestuur een rol spelen.

Ruim twee weken terug sprak de rechter zich uit over het ontslag van oud-bestuurder Söner Atasoy. Dat ontslag blijft gehandhaafd. Atasoy werd begin juni op staande voet ontslagen, nadat hij in een eerdere schorsingsperiode had geweigerd om bankpasjes, gebruikersnamen en wachtwoorden in te leveren.

In de afgelopen maanden vond er een bestuurswissel bij de school plaats. Saskia Grotenhuis werd aangesteld als interim-directeur en in oktober werd oud-stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West Achmed Baâdoud de nieuwe dagelijks bestuurder van de school.

Enkele teksten op de school zijn gericht aan die bestuurders. Zo staat er 'Saskia jij bent rot, onrein' en 'Baâdoud eruit.'

De politie geeft aan de bekladdingen te gaan bekijken. Het is vervolgens aan de school om aangifte te doen. Baâdoud zegt dat te gaan doen. "Aan de hand van het onderzoek gaan we kijken wat hier precies aan de hand is. We hebben gelukkig genoeg instrumenten om te achterhalen wat hier gebeurd is en op basis van wat er uit het onderzoek komt, zullen consequenties komen."