De politie heeft beelden gedeeld van de mishandeling van een zeventienjarige jongen eind september in Amsterdam-Oost. Omdat de verdachten, vier jongens, zich niet hebben gemeld, zijn hun gezichten nu herkenbaar getoond.

De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag 26 september op zondag 27 september. Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer wordt ingesloten door een groep van ongeveer vijftien jongeren. Een van de verdachten zegt dat hij zijn persoonlijke bezittingen moet afgeven. Wanneer het slachtoffer weigert wordt hij door een tweetal vastgegrepen. Een andere verdachte legt alles vast met zijn telefoon.

Een van de jongens pakt het slachtoffer van achter vast en klemt zijn arm om diens nek. Daarna komt er een vierde verdachte in beeld die het slachtoffer trapt en vervolgens een aantal keer hard in zijn gezicht slaat. Uiteindelijk weet de jongen weg te komen en ziet een aantal jongens uit de groep op scooters wegrijden richting het Amstelstation.

De eerste verdachte is ongeveer 1,75 meter lang, droeg een camouflagejas, een zwarte broek, zwarte schoenen en zwarte pet. De tweede verdachte heeft ongeveer dezelfde lengte. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, een zwarte broek, witte sneakers van het merk Nike en een mondkapje.

De derde jongen wordt tussen de 1,75 en 1,80 meter geschat. Hij droeg een grijs trainingspak met capuchon en witte sneakers van het merk Nike. De vierde verdachte wordt 1,85 meter geschat, heeft donker haar en droeg een grijze hoody met capuchon, een spijkerbroek en witte sneakers.