Een achttienjarige Amsterdammer is in de nacht van zondag op maandag ernstig gewond geraakt bij een explosie in de Van Hogendorpstraat in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West. Of de explosie is veroorzaakt door een explosief of zwaar vuurwerk is nog onduidelijk.

Vermoedelijk heeft de Amsterdammer zelf een explosief laten afgaan of zwaar vuurwerk afgestoken. De politie houdt rekening met "een conflict in de relationele sfeer" als motief voor de explosie.

Iets voor 4.00 uur klonk er een harde knal in de straat. De explosie vond plaats bij een woning waar op dat moment twee mensen binnen waren. Zij bleven ongedeerd.

Uiteindelijk bleek een Amsterdammer zich in het ziekenhuis te hebben gemeld. Volgens de politie had hij "letsel dat bij een explosie past". Getuigen laten aan nieuwspartner AT5 weten dat hij een deel van zijn arm mist. Hij wordt op dit moment medisch behandeld.

In de wachtkamer van het ziekenhuis zat een andere man die het slachtoffer naar het ziekenhuis had gebracht. Deze man, een 22-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Naar zijn rol wordt verder onderzoek gedaan.

De recherche is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten over het conflict. Zij kunnen zich ook anoniem melden.