Er mag dit jaar toch helemaal niemand aanwezig zijn bij de intocht van Sinterklaas in Amsterdam op 15 november. Dat heeft de organisatie besloten vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. De intocht is net als voorgaande jaren wel rechtstreeks te volgen bij nieuwspartner AT5.

De organisatie maakte in juli bekend dat het een "kleinschalige intocht" zou zijn. Daarbij zouden ook vrijwilligers op locatie aanwezig zijn. Nu is er besloten dat er helemaal niemand meer bij mag zijn.

"De sterk stijgende lijn van besmettingen in Amsterdam doet vrezen voor strengere maatregelen in de nabije toekomst. En is de situatie rond 15 november sterk verbeterd? De vraag stellen, is de vraag beantwoorden: Nee", laat de organisatie weten.

Maar hoe voorkom je dat er niet toch ouders met kinderen naar de intocht komen kijken? "Doordat je er niet over spreekt en geen locaties noemt", zegt Pam Evenhuis, voorzitter van de Stichting Sinterklaas in Amsterdam. "Het is een geheime locatie en de wijze waarop de Sint aankomt is ook nog steeds het geheim van Sinterklaas."

Het is de eerste intocht waarin acteur Derek de Lint te zien zal zijn als Sinterklaas. Er wordt vanaf 9 november meer duidelijk over de intocht.