Ondanks een hotelstop en protesten van bewoners komt er waarschijnlijk toch een nieuw hotel in de Pontsteiger. Een vergunning voor Pontsteiger Capsules kan door de gemeente niet geweigerd worden, meldt de gemeente dinsdag in een brief.

Gemeenteraadslid Dennis Boutkan (PvdA) stelde deze zomer vragen over de vergunningsaanvraag voor het nieuwe hotel. Volgens hem zou er in de ruimte alleen een kantoor mogen komen. Maar volgens het stadsbestuur klopt dat niet.

Op de betreffende locatie zit de bestemming 'gemengd' en dat betekent dat er naast een kantoor, ook horeca en een hotel gevestigd mag worden.

"Indien een hotelinitiatief past in een bestemmingsplan en voldoet aan alle andere wet- en regelgeving dan moet de omgevingsvergunning worden verleend", schrijft het stadsbestuur in de brief. De aanvraag voor het nieuwe hotel mag dus niet geweigerd worden door de gemeente ondanks de hotelstop die al sinds 2017 geldt.

Met die hotelstop wilde de gemeente een rem zetten op de groei van het aantal hotels in de stad. Maar plannen voor nieuwe hotels kunnen alleen geweigerd worden als het bestemmingsplan voor de aangevraagde locatie geen hotelfunctie toestaat.

Bewoners van de Pontsteiger, die het lowbudgethotel in de woontoren niet zien zitten, zullen er dus toch rekening mee houden dat het hotel er gaat komen.