De Amsterdamse rechtbank heeft een 22-jarige man veroordeeld tot zestien maanden celstraf, omdat hij tijdens een proefrit op 3 maart de verkoper van de auto met een vuurwapen heeft gedwongen het voertuig af te staan. Ook moet hij een schadevergoeding van bijna 13.000 euro betalen.

De verdachte pleegde de autoroof samen met nog twee anderen. De drie mannen maakten via Marktplaats een afspraak met het slachtoffer die daar zijn auto te koop aanbood. De mannen deden alsof ze geïnteresseerd waren en zeiden graag een proefrit te willen maken.

Tijdens de rit trok de 22-jarige man een vuurwapen dat hij in de nek van het slachtoffer duwde en schreeuwde dat hij moest uitstappen. Uit tapgesprekken bleek later dat de 22-jarige zich bezig hield met het verkopen van onderdelen van de gestolen auto.

De rechtbank legt hem hiervoor zestien maanden gevangenisstraf op, waarvan zes voorwaardelijk. Verder moet hij 10.710 euro vergoeding betalen voor de gestolen auto en nog eens 2.000 euro aan door het slachtoffer geleden immateriële schade.