Burgemeester Femke Halsema heeft besloten het Keerkringpark aan de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam 's avond en 's nacht dicht te houden vanwege illegale feesten en straatraces die er georganiseerd werden. Dat blijkt uit een brief van stadsdeel Noord die omwonenden dinsdag hebben ontvangen.

Tot wel vijfhonderd jongeren kwamen af op illegale feesten die in het park zijn georganiseerd. In de afgelopen weekenden heeft de politie diverse illegale bijeenkomsten beëindigd.

Volgens het stadsdeel houden de bezoekers van die feesten zich niet aan de richtlijnen van het RIVM, "waardoor het risico op verspreiding van het coronavirus te groot wordt".

Ook worden in de omgeving van het park vaker illegale straatraces gehouden. "De combinatie van feestgangers en straatraces is zeer risicovol. De kans op ongelukken is groot", zo staat in de brief.

Tussen 21.00 uur 's avonds en 7.00 uur 's ochtends is het park voorlopig verboden toegang. Ook een picknick of de hond uitlaten is in die uren niet toegestaan. Politie en handhaving gaan het verbod handhaven.