Zalencentrum De Koning in Amsterdam wordt zaterdag op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland gesloten. Drie clusters met besmettingen zijn te herleiden naar feesten op deze locatie.

Daarnaast werden er verschillende coronaregels overtreden. De locatie wordt voor twee weken gesloten. Een cluster betekent dat er drie of meer besmette personen naar de locatie te herleiden zijn.

De GGD en de Veiligheidsregio vragen mensen die De Koning hebben bezocht extra alert te zijn.

Restaurant en bar No Rules op het Marie Heinekenplein mag vanaf zaterdag weer open. De bar moest eerder dicht nadat daar minstens vier besmette personen waren geweest. Omdat de besmettingen veertien dagen geleden zijn, mag de bar in overleg met de GGD weer open. Er zijn wel wat aanpassingen doorgevoerd, zo staat de muziek zachter zodat je elkaar beter kunt verstaan op afstand.

Cafe In the City aan het Klein Gartmanplantsoen en café Zwart op de Dam kwamen recent ook in beeld bij een contactonderzoek. Zij sloten ook hun deuren op verzoek van de voorzitter van de Veiligheidsregio. Deze bedrijven zijn tot op heden nog gesloten.