Het is zaterdag opnieuw erg druk in Amsterdamse parken en op het water. Vanwege de hittegolf zoeken veel mensen, net als op vrijdag, verkoeling bij het water.

Nieuwspartner AT5 heeft zaterdag een video ontvangen waarop te zien is dat op het water bij Park Somerlust aan de Amstel veel boten bij elkaar liggen. Er wordt muziek gedraaid en gedanst.

Bij het park zijn hekken geplaatst die dicht kunnen als het te druk is. De gemeente Amsterdam meldde zaterdag rond 15.00 uur op Twitter, dat Park Somerlust tijdelijk wordt afgesloten vanwege de drukte. Dit gebeurde vrijdag ook, nadat de gemeente had opgeroepen om niet meer naar Park Somerlust te komen.

Op de beelden van de drukte op het water bij Somerlust is ook een boot van Waternet te zien. Een gemeentewoordvoerder wilde zaterdag niet ingaan op nieuwspartner AT5 op de individuele gevallen en waarom er bijvoorbeeld niet gehandhaafd of gewaarschuwd wordt. "Wij roepen mensen op om drukke plekken te vermijden en doen daarbij een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van mensen als zij zien dat het op een locatie te druk is."

Bij Park Schinkeleilanden was het vrijdagavond ook erg druk.