Het legobeeld van André Hazes dat zes dagen geleden op de Dam in Amsterdam werd geplaatst, is vernield. Het hoofd en zijn hoed liggen in stukken naast het beeld. Dat melden verschillende Amsterdammers aan nieuwspartner AT5.

Inmiddels heeft een voorbijganger het hoofd van het legobeeld gestolen. AT5 ontving een filmpje waarop te zien is dat een jongeman het hoofd pakt en er vandoor gaat.

Street Art Frankey maakte het beeld in opdracht van ondernemersvereniging Dam en plaatste het vorige week dinsdag op het plein voor het paleis, op de dag dat de zanger 69 jaar zou zijn geworden. De artiest wilde op die manier meteen de betonblokken op de Dam opvrolijken, vertelde hij.

Hoewel de kunstenaar geen vergunning had om het beeld te plaatsen, viel het in de smaak bij velen. Al op de eerste dag gingen tientallen mensen op de foto met Lego-Hazes.

Passanten probeerden het beeld in de nacht van zondag op maandag te herstellen, maar dat is niet gelukt. Maandagochtend lagen het hoofd en de hoed toch weer naast het beeld. Het is niet duidelijk of de schade gerepareerd kan worden.