Enkele honderden demonstranten kwamen zondag naar Amsterdam voor een vrijheidsmars. Met deze mars protesteerden ze tegen de geldende coronamaatregelen.

Een eerdere vrijheidsmars werd door de gemeente nog verboden, maar dat verbod was er nu niet. De demonstranten verzamelden zich bij het beeld van de Dokwerker in het centrum van Amsterdam.

Ze liepen vervolgens via het Waterlooplein, de Blauwbrug, het Muntplein, het Rembrandtplein en de Magere Brug terug naar de Dokwerker.

Ondanks dat de organisatie van het protest de anderhalvemetermaatregel een "dwangbuis" noemt, werden demonstranten toch gevraagd zich eraan te houden.

De organisatie Stop Lockdown riep op tot een vredig en geweldloos protest. Bij aanvang van de demonstratie werd herhaald dat het ging om een vreedzaam protest.

De gemeente riep rond 14.00 uur op om niet meer naar de mars te komen. Het was op dat moment voor de demonstranten nog mogelijk om afstand van elkaar te houden. Op foto's is echter te zien dat niet alle demonstranten zich aan de anderhalvemetermaatregel hielden.

De vrijheidsmars begon rond 13.00 uur duurde tot 15.00 uur. De organisatie Stop Lockdown is onder meer tegen de anderhalvemetersamenleving en het dragen van mondkapjes.

De politie had in de ochtend laten weten geen ongeregeldheden te verwachten.

Demonstranten verzamelden zich rond 13.00 uur voor de protestmars. (Foto: Pro Shots)