De Amsterdamse Intreeweek, die de Universiteit van Amsterdam jaarlijks organiseert voor nieuwe studenten die in de hoofdstad gaan studeren, zal dit jaar online plaatsvinden.

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus kan de Intreeweek niet in gebruikelijke vorm doorgaan. Normaal gesproken staat de week in het teken van introducties, activiteiten en feestjes. Omdat hier doorgaans duizenden studenten op afkomen, moest de organisatie deze editie van de Intreeweek afzeggen.

De organisatie heeft echter besloten om de Intreeweek dit jaar online te laten plaatsvinden. Ze zal plaatsvinden van 24 tot en met 27 augustus en er zal mogelijkheid zijn om online kennis te maken met nieuwe medestudenten.

Daarnaast hoopt de organisatie kleine fysieke evenementen te kunnen organiseren in de stad en op de campus. Dit zal gebeuren in overleg met de gemeente en volgens de richtlijnen van het RIVM.

De precieze invulling van de Intreeweek zal later bekend worden gemaakt. Studenten ontvangen op 1 juli een inschrijvingsmail.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.