Een derde verdachte is aangehouden voor de belaging van een homostel in Amsterdam op Eerste Paasdag, zo laat een politiewoordvoerder woensdag aan NU.nl weten. Eerder werden al een vijftienjarige jongen en een twintigjarige man opgepakt vanwege betrokkenheid bij het incident.

De derde verdachte is een 21-jarige man uit Amsterdam. Volgens de advocaat van de slachtoffers gaat het om iemand die het stel bespuugd heeft, maar dat kon de politiewoordvoerder nog niet bevestigen. Zijn betrokkenheid wordt nog onderzocht.

De confrontatie tussen de slachtoffers en een groep jongens vond op Eerste Paasdag plaats in de Molukkenstraat. Het stel liep hand in hand over straat en passeerde de groep om boodschappen te doen. De twee werden uitgescholden en zouden ook bespuugd zijn.

Meerdere aanhoudingen in verband met het incident worden niet uitgesloten. De politie zet het onderzoek dan ook voort.

Homostel later nog een keer belaagd

Het homostel is na Eerste Paasdag nog een keer belaagd. De mannen zouden opnieuw hand in hand hebben gewandeld in het Amsterdamse stadsdeel Oost.

Een groep jongeren maakte opmerkingen over hun geaardheid. Daarna zou een van hen van achteren onderuit zijn geschopt. In deze zaak is nog niemand aangehouden. De groep vluchtte toen agenten ter plaatse kwamen.

Het onderzoek naar beide incidenten is nog in volle gang.