Het onderhoud aan de A10 bij Amsterdam-Noord dat gepland stond voor komende zomer zal eerder worden uitgevoerd als gevolg van de maatregelen omtrent het coronavirus. De werkzaamheden staan nu gepland voor eind mei.

De werkzaamheden worden in opdracht van Rijkswaterstaat door Boskalis uitgevoerd. Beide partijen hebben besloten de werkzaamheden te vervroegen vanwege de situatie rondom het coronavirus.

Door de maatregelen die het kabinet treft om verspreiding van het virus te beperken, kunnen er minder mensen tegelijk op een wegdeel werken. Rijkswaterstaat en Boskalis willen voorkomen dat het onderhoud uitloopt als er pas in de zomer mee begonnen wordt. Een bijkomend voordeel is dat het nu rustig is op de weg.

Het plan is nu om de werkzaamheden tussen 20 en 25 mei en tussen 28 mei en 2 juni uit te voeren. Tijdens deze periodes zal de binnenring van de A10 tussen knooppunt Coenplein en de afrit bij IJburg geheel afgesloten zijn.

Reizigers op dit traject moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur. De buitenring van de A10 blijft wel open.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.