Door de verlenging van de landelijke coronamaatregelen is het Kwaku Summer Festival in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost dit jaar van de baan.

Er is nog kort nagedacht over een eventuele latere of minder drukke editie, maar dat bleek niet mogelijk te zijn. Het festival zou dit jaar opnieuw vier weekenden duren. Het ging om de weekenden in de periode van 11 juli tot en met 2 augustus.

Het festival zou plaatsvinden in het Nelson Mandelapark in Zuidoost, waar zo'n honderd kraampjes met eten en een paar tenten en podia voor muziek zouden komen te staan. Vanwege het besluit van premier Mark Rutte om evenementen tot 1 september te annuleren, is het festival nu definitief afgelast.

Organisator: 'Het is altijd verschrikkelijk druk'

Een editie van het festival volgens de anderhalvemetersamenleving was volgens organisator Ivette Forster niet te doen. "Het is altijd verschrikkelijk druk, met name in de muziektenten. We hebben weleens gedacht aan een minder drukke editie, maar dan kom je niet aan je kosten. Het festival heeft de laagste toegangsprijs van Nederland, maar daardoor moet je het wel van het volume hebben. Anders is het niet te bekostigen."

Ook is eerder dit jaar vanwege de coronacrisis al nagedacht over een kortere editie van het festival in augustus. "Maar nu de maatregel is opgeschoven naar 1 september is ook dat geen optie. Nog later organiseren, is veel te onzeker. Je weet niet wanneer de volgende maatregel komt."

Er wordt nog bekeken welke artiesten en standhouders kunnen doorschuiven naar de volgende editie.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.