De brandweermannen van Kazerne IJsbrand in Amsterdam-Noord stonden zondag stil bij het overlijden van drie collega's tijdens een brand op de Motorkade in 1995.

Het was zondag precies 25 jaar geleden en er was daarom een uitgebreide herdenking gepland. Vanwege de coronamaatregelen waren de brandweermannen echter genoodzaakt het klein te houden.

In de ochtend kwamen een klein aantal brandweermannen en de korpsleiding bij elkaar om stil te staan bij het tragische ongeluk. "De herdenking was waardig, hoewel we het wel wat anders van plan waren. Door de coronacrisis moeten we het bescheiden doen", vertelt clustermanager Mostapha Nazih.

Op 19 april 1995 brak een brand uit in een loods op de Motorkade in Amsterdam-Noord. Het ging om een relatief kleine brand maar toen de drie brandweermannen naar binnen gingen stortte het plafond in waardoor er een grote vuurzee ontstond. De drie overleefden dit ongeluk niet.

De familieleden van de overledenen konden vanwege de coronamaatregelen niet bij de herdenking aanwezig zijn. "Als de coronacrisis achter de rug is willen we nog een moment organiseren, ook voor de familieleden. We willen het heel graag en ik denk de familieleden ook, maar we moeten er wel het juiste moment voor kiezen", aldus Nazih.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.