De gemeente Amsterdam heeft zaterdag besloten dat de tijden waarop chauffeurs hun lading mogen afgeven bij winkels en supermarkten wordt verruimd.

Chauffeurs mochten in de meeste straten alleen in de ochtend, bijvoorbeeld tussen 7.00 en 11.00 uur, laden en lossen. Dat mag nu in vrijwel de hele stad tussen 7.00 uur en 21.00 uur.

Vooral in supermarkten is het vanwege het coronavirus drukker dan normaal. "Voor winkels in alle segmenten, waaronder die in vitale sectoren zoals de supermarktbranche, is de bevoorrading momenteel ingewikkelder", laat de gemeente weten.

Het besluit om de tijden te verruimen werd zaterdag genomen en de nieuwe regels zijn per direct ingegaan. De nieuwe laad- en lostijden gelden alleen niet in straten waar de verkeersveiligheid in het geding zou komen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.