De politie heeft vorige week een achttienjarige man aangehouden op het Mikonospad in Amsterdam-West. De man was betrokken bij de opname van een 'drill rap'-video en had een groot mes bij zich.

De man maakte deel uit van een grotere groep die in een speeltuin aan het Mikonospad bezig was met opnames. Sommigen droegen bivakmutsen. Toen agenten poolshoogte namen, ging het grootste deel van de groep ervandoor.

Een van de mannen vertelde tegen de agenten dat ze een zogeheten 'drill rap'-videoclip aan het opnemen waren. De agenten vroegen of ze ook wapens bij zich hadden, waarna hij probeerde weg te vluchten.

Agenten konden duidelijk zien dat de man een groot mes bij zich droeg, waarna hij werd aangehouden. Het mes van ruim 30 centimeter lang is in beslag genomen. Voor zover bekend zijn er verder nog geen aanhoudingen verricht.

De Nederlandse politie heeft zich meermaals bezorgd getoond over het genre. In drill rap-clips wordt vaak met messen en vuurwapens gezwaaid en worden soms ook mensen uit de buurt bedreigd.