Het GVB gaat de dienstregeling vanaf maandag in fases verder aanpassen omdat het aantal reizigers nog steeds erg laag is als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus.

Het doel van het verder aanpassen van de dienstregeling is om voldoende capaciteit te houden om alle reizigers naar hun bestemming te brengen, maar tegelijkertijd reizigers de mogelijkheid te geven om met voldoende afstand van elkaar te kunnen reizen.

Het GVB laat de eerste aanpassingen ingaan op maandag. Die zijn nu al te zien in de reisplanners. Op maandag zullen verdere aanpassingen volgen. Die zijn vanaf donderdag te vinden in de reisplanners.

Ook worden vanaf zaterdag aanpassingen doorgevoerd voor servicebalies van GVB. Zaterdag sluit de balie op Station Noord en vanaf maandag gelden andere openingstijden voor de balies op Stationsplein CS, Station Zuid en Stations Bijlmer ArenA.

Alle aanpassingen zijn te vinden op de website van GVB.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.