Burgemeester Femke Halsema heeft de inwoners van Amsterdam dinsdagmiddag toegesproken in een videoboodschap naar aanleiding van de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Ze kondigde economische maatregelen aan om ondernemers tegemoet te komen en riep op om te zorgen voor de kwetsbaren in de samenleving.

Daarnaast sprak ze namens heel Amsterdam haar steun en bewondering uit voor alle hulpverleners die onvermoeibaar doorgaan met de strijd tegen het COVID-19-virus.

Halsema kwam niet met concrete economische oplossingen voor ondernemers die met enorme verliezen kampen, maar beloofde dat er in het stadsbestuur druk wordt gesproken over maatregelen om deze ondernemingen tegemoet te komen.

Volgens de burgemeester moet de meeste aandacht op dit moment uitgaan naar de zwakkeren in de samenleving. "Let op de eigen gezondheid en daarmee op die van hen. Houd afstand, maar zorg tegelijkertijd dat mensen niet nodeloos eenzaam worden."

Tot slot benadrukte ze dat de situatie langer kan duren dan "we aanvankelijk hoopten of dachten". "Ik vertrouw op u en ga ervan uit dat we het samen gaan rooien."