De politie heeft op 5 februari drie verdachten aangehouden voor een schietincident dat vorig jaar op 15 juni plaatsvond op het Schollenbrugpad in Amsterdam. Dat gebeurde nadat een 32-jarige vrouw zich eind januari bij de politie meldde. Dat maakt de politie vrijdag bekend.

De politie vroeg eind januari uitgebreid aandacht voor het schietincident, waarbij een 27-jarige man zwaargewond raakte. Er werd al vermoed dat het incident te maken had met de handel in verdovende middelen en dat het bij de schietpartij om een uit de hand gelopen drugsdeal ging.

Op 28 januari meldde een 32-jarige vrouw zich via haar advocaat bij de politie. Zij werd door de recherche verhoord, maar niet aangehouden. Wel is zij nog verdachte in het onderzoek.

De politie hield op 5 februari drie andere verdachten aan. Het gaat om een 29-jarige man uit Rotterdam, een 39-jarige man uit België en een 40-jarige man uit Maassluis. Zij zitten vast en zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie deed naar aanleiding van de aanhoudingen doorzoekingen op meerdere locaties, waarbij een vuurwapen werd aangetroffen. Er wordt nu onderzocht of dit wapen is gebruikt bij het schietincident.