Tientallen Uber-chauffeurs hebben woensdagmiddag gedemonstreerd voor het hoofdkantoor van Uber in Amsterdam-Oost. Daarbij werd de gevel van het gebouw beklad en staken de demonstranten rookbommen af.

Het protest begon rond 15.00 uur bij het hoofdkantoor aan de Mr. Treublaan. De aanleiding voor de demonstratie zijn de aangepaste regels die het bedrijf hanteert.

De chauffeurs zijn al maanden ontevreden, omdat ze vinden dat Uber veel te veel geld van de chauffeurs vraagt. De demonstranten beweren dat dit komt door de onrealistische omzettentabel van Uber. Volgens hen moeten ze vaak meer dan zestig uur per week rijden om een 'normaal' inkomen te krijgen.

Ook zeggen de demonstranten dat het bedrijf te veel nieuwe taxibestuurders aanneemt, waardoor de huidige chauffeurs minder kunnen rijden en ook weer minder geld verdienen.

Het bedrijf liet een paar chauffeurs naar binnen om namens de protestgroep te vertellen wat hen dwars zit. Ruim een uur na het begin van het protest gooiden demonstranten groene en gele verf tegen de voordeur van het gebouw. Ook werden rookbommen afgestoken.