De politie heeft maandag twee verdachten aangehouden in de zaak rond de dood van de zeventienjarige buurthuisstagiair Mohamed Bouchikhi, maakte het Amsterdamse korps zondag bekend. Het gaat om Emylio G. en een 26-jarige vrouw uit Zwanenburg. Zij is inmiddels weer op vrije voeten maar blijft verdachte in het onderzoek.

G. werd al eerder verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident, maar kwam uiteindelijk weer vrij. "Intensief onderzoek heeft ertoe geleid dat hij op 20 januari opnieuw is opgepakt in deze zaak", aldus de politie. G. zat op dat moment al vast in verband met een andere zaak.

Agenten vermoeden dat hij een van de mannen is die exact twee jaar geleden een buurthuis in Wittenburg bestormde en het vuur opende. Bouchikhi, die daar toentertijd actief was als stagiair, kwam daarbij om het leven.

De politie ging er al snel van uit dat de daders mogelijk een ander slachtoffer op het oog hadden: de negentienjarige Gianni L. Hij raakte, net als een twintigjarige vrouw, gewond bij de schietpartij.