Blinde en slechtziende leerlingen hebben vrijdag samen met de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman van Onderwijs hun nieuwe schoolgebouw geopend in het stadsdeel Nieuw-West.

Visio Amsterdam was voorheen gehuisvest aan de Slotermeerlaan en in Huizen. Inmiddels zijn de leerlingen en het personeel van beide locaties verhuisd naar de Burgemeester Eliasstraat in Nieuw-West.

De school is bedoeld voor leerlingen met een visuele beperking in onder meer het speciaal basisonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs. Tijdens de opening werd een mozaïekbankje onthuld door de wethouder en de leerlingen. Ook hielden de leerlingen toespraken.

"Het pand is een oude school uit de jaren zestig", vertelt Michiel Bormans. "Dit is tijdens de nieuwbouw in oorspronkelijke staat hersteld. Ook is het gebouw heel licht, wat belangrijk is voor onze doelgroep."

Volgens Bormans hebben de leerlingen hun nieuwe school goed ontvangen. "Een van hen zei zelfs: 'Het is hier veel mooier dan in Huizen!' Dat de architect dat net hoorde, was extra leuk".