De camerabewaking van de politie bij koosjer restaurant Hacarmel aan de Amstelveensweg, waar afgelopen woensdag een verdacht pakket werd gevonden, blijft volgens burgemeester Femke Halsema 'zeker' hangen.

Dat vertelde ze in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester.

De advocaat van de eigenaar van de zaak schreef woensdag op Twitter dat de politie had geadviseerd om de politiecamera, die in maart 2018 werd opgehangen, weg te halen. Hij noemde dat 'bijzonder verontrustend'.

"Als een camera lang hangt en er gebeurt niks, dan wordt er geëvalueerd", zei Halsema daarover. "Dat was nu ook het geval. Ik ben zelf langsgegaan bij het restaurant om te kijken hoe de sfeer was."

Driehoek vindt weghalen camera onverstandig

Na overleg in de Amsterdamse driehoek werd besloten dat het niet verstandig was om de camera te verwijderen. "Bij Hacarmal is al eerder een aantal keer iets gebeurd wat antisemitisch was", verklaarde Halsema. "En je wilt dat zo'n restaurant de vrijheid en veiligheid heeft om gewoon te ondernemen."

De omgeving van het restaurant werd woensdag urenlang afgezet en nabijgelegen huizen ontruimd, na de vondst van een witte doos met uitstekende draden. Uit onderzoek van de explosievendienst bleek dat het niet om een explosief ging.