De tramhaltes op het kruispunt van de Jan van Galenstraat en de Hoofdweg worden heringericht. Eén halte is verplaatst naar de overzijde van het kruispunt en de andere halte wordt vernieuwd en toegankelijker gemaakt voor mindervaliden en reizigers met kinderwagens.

Door de halte te verplaatsen naar de overzijde van het kruispunt verbetert de doorstroming van het openbaar vervoer. "Trams krijgen hier voortaan altijd groen licht. De tram kan dus direct doorrijden", meldt omgevingsmanager Hugo van de Wijgert.

Op dit moment wordt de oude halte, ter hoogte van Hoofdweg 405 tot en met 425, verwijderd. Als de huidige werkzaamheden zijn afgerond, wordt eind januari gestart met het vernieuwen van de bestaande haltes. De halte ter hoogte van Hoofdweg 388 tot en met 408 wordt breder gemaakt en aangepast aan de huidige normen.

De werkzaamheden hebben wel gevolgen voor het verkeer. De Hoofdweg is vanaf de Erasmusbrug tot de Jan van Galenstraat afgesloten voor autoverkeer. Ook voor fietsers is er een omleiding.

In de volgende fase, vanaf eind januari, wordt de andere richting van de Hoofdweg afgesloten voor autoverkeer. In het weekend van 21 februari tot en met 23 februari is het hele kruispunt dicht. Dan wordt de straat geasfalteerd.