De politie heeft beelden vrijgegeven van een zware mishandeling op de Leidsebrug in het centrum van Amsterdam. De politie zoekt vier verdachten.

De beelden werden getoond in het AT5-programma Bureau 020. De mishandeling vond plaats in de nacht van 8 op 9 november. Een 24-jarige man werd gewurgd, geschopt en geslagen toen hij richting een taxistandplaats liep.

Het slachtoffer werd door een man in de rode jas in een wurggreep gehouden, net zo lang tot hij zijn bewustzijn verloor. Vervolgens gingen de verdachten door met schoppen en slaan. Uiteindelijk verlieten de daders de plaats van het incident.

Signalement

Dankzij de bewakingsbeelden heeft de politie een duidelijk signalement kunnen opmaken. Bij de mishandeling zijn vier mannen betrokken. De man die het slachtoffer wurgde droeg een rode jas. Hij is ongeveer dertig jaar oud, rond de 1,90 meter lang en hij heeft een lichte huidskleur.

De tweede verdachte is een man met een licht getinte huidskleur. Hij heeft een normaal postuur, donker haar en tijdens de mishandeling droeg hij een lange jas. De derde man heeft een getinte huidskleur met een normaal postuur. Op de beelden is te zien dat hij een petje en een donkere jas met daaronder een Adidas-trui droeg.

De vierde verdachte heeft ook een getinte huidskleur. Hij heeft een normaal postuur en kort geblondeerd haar. Hij droeg donkere kleding en een witte trui met een opvallende opdruk.