Trainer Erik ten Hag maakt kans op de titel Coach van het Jaar 2019. NOC*NSF heeft hem hiervoor genomineerd. Ook zijn club Ajax valt mogelijk in de prijzen.

Zondag werden de kanshebbers op de titels Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het Jaar bekendgemaakt. NOC*NSF, de NOS en de voorzitter van de vakjury presenteerden de shortlist.

Toch gaat het nog niet om de definitieve selectie. De jury zal voor 1 december nog met een kortere lijst komen.

Topsporters, coaches en de vakjury mogen hun stem uitbrengen. Daarna worden de winnaars op woensdag 18 december tijdens het Sportgala gepresenteerd.

Concurrentie

Het is dus nog even afwachten of Ajax (Sportploeg van het Jaar) en Erik ten Hag met een prijs naar huis gaan. Zo krijgt Ajax concurrentie van onder meer het Nederlands elftal en de Oranjevrouwen.

Maar ook Ten Hag heeft geduchte tegenstanders, onder wie Sarina Wiegman (Oranjevrouwen), Hugo Haak (baanwielrennen) en Jeroen Otter (shorttrack).

Zondag hebben de Ajacieden in ieder geval al een succesvolle dag, eerder op de dag werd namelijk ook bekend dat André Onana en Hakim Ziyech zijn genomineerd voor de titel Afrikaanse Speler van het Jaar.