Door uitgelopen werkzaamheden aan het project Zuidasdok rijden er tot zondagochtend 10.00 uur geen treinen van en naar station Amsterdam Zuid, meldt vervoerder NS zaterdagavond.

De vertraging is ontstaan doordat een 3 miljoen kilo wegend dakdeel 's nachts niet kon worden 'ingeschoven'. Dat kwam door problemen op de bouwplaats en het slechte weer. Er was nog hoop dat de vertraging ingelopen kon worden, maar het heeft dus in ieder geval gevolgen voor het treinverkeer.

"De treinen zouden eigenlijk vanaf 6.00 uur rijden", vertelt een woordvoerder van het project. "De treinen gaan wel rijden, maar dan vanaf 10.00 uur. Ze stoppen iets minder frequent dan tijdens de normale dienstregeling. We vragen reizigers om van tevoren goed de reisplanner te checken."

De A10 Zuid lijkt aanstaande maandag wel om 5.00 uur weer open te kunnen. "Er zijn geen aanwijzingen dat we het niet halen", zegt de woordvoerder. "Het ziet er goed uit. De bouwvakkers zijn nu bezig met een stabiele ondergrond. In de nacht van zondag op maandag komt er weer asfalt te liggen."