Ruim 2.000 mensen hebben een petitie tegen de mogelijke invoering van betaald parkeren in grote delen van Zuidoost ondertekend. Het stadsdeel heeft inmiddels aangekondigd een nieuwe bewonersbijeenkomst over de kwestie te houden.

Volgens het stadsdeel kan betaald parkeren een oplossing zijn voor het tekort aan parkeerplekken. De plekken zouden nu namelijk vaak bezet worden door forensen en bezoekers van evenementen in het Arenagebied.

Veel inwoners van Zuidoost zijn het daar niet mee eens. Zij zeggen dat de gemeente het tekort zelf heeft gecreëerd door onder meer de sluiting van parkeergarages.

De ruim 2.000 ondertekenaars van de petitie vragen de gemeente om inwoners van Zuidoost niet "door middel van hun portemonnee op te laten draaien voor dit probleem". Ook willen ze dat er meer parkeerplekken worden gecreëerd.

Het stadsdeel hield afgelopen dinsdag een bijeenkomst voor bewoners van buurten waar het betaald parkeren vermoedelijk wordt ingevoerd. Het was daarbij zo druk dat tientallen bewoners vanwege de brandveiligheid werden geweigerd.

Vanwege de drukte komt er op donderdagavond 7 november een nieuwe bijeenkomst. Aanwezigen moeten zich vooraf aanmelden.