Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen van anderhalf en twee jaar geëist tegen de drie Amsterdammers die verdacht worden van het ophangen van een handgranaat aan het supportershome van ADO Den Haag.

Een van de verdachte is 21 jaar, de andere twee zijn 18 jaar oud.

De twee 18-jarigen hebben vermoedelijk de handgranaat opgehangen, de 21-jarige was chauffeur en heeft de auto niet verlaten.

Tegen de chauffeur is een straf van anderhalf jaar cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tegen de andere twee is een straf van twee jaar cel geëist, waarvan ook zes maanden voorwaardelijk.

De chauffeur erkent ter plekke te zijn geweest met zijn met de andere twee verdachten. Hij zegt niet te hebben geweten waarheen hij reed en waarom. De tweede verdachte van verklaarde alleen op de achterbank te hebben gezeten en de laatste ontkent überhaupt in Den Haag aanwezig te zijn geweest op de avond van het delict.

De handgranaat werd op 9 april aangetroffen aan de deur van het supportershome van ADO Den Haag in de Haagse wijk Forepark. Op de deur waren drie rode andreaskruisen onder elkaar geschilderd, zoals de kruizen in het wapen van Amsterdam.

Handgranaat hangt aan supportershome van ADO
59
Handgranaat hangt aan supportershome van ADO