De werkzaamheden aan het tramspoor op het kruispunt van de Prins Hendrikkade en de Martelaarsgracht in Amsterdam veroorzaken in de komende drie weken veel geluidsoverlast in de omgeving.

Het oude tramspoor wordt verwijderd en er komt nieuw beton. Tijdens de werkzaamheden leggen de bouwvakkers ook damwanden aan.

"We realiseren ons dat het geen pretje is voor de omgeving, maar helaas kan het niet anders", zegt omgevingsmanager Anouk Busger.

Trams rijden over Damrak en stoppen op Stationsplein

Tijdens de werkzaamheden is de kruising afgesloten voor verkeer. Vrijwel alle trams rijden over het Damrak en stoppen op het Stationsplein aan de kant van het Koffiehuis.

Tram 26 stopt aan de IJzijde en auto's worden omgeleid. Ook voetgangers en fietsers moeten tijdelijk een andere route afleggen. De kruising is 15 november weer open voor verkeer.

Nieuwe verbouwingen als kruising Martelaarsgracht klaar is

Voorlopig blijft het onrustig rondom het Centraal Station. Nadat de kruising Martelaarsgracht klaar is, gaat de gemeente met het gebied aan de slag. Al deze verbouwingen zijn onderdeel van het grote project omtrent de entree van het Centraal Station.

Er wordt gebouwd aan een ondergrondse fietsenstalling met plek voor zevenduizend fietsen. Daarnaast wordt ook het gebied boven de grond heringericht met meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

De werkzaamheden aan de entree moeten in 2023 klaar zijn.