De bestuurder van een gestolen auto is vrijdagochtend tijdens een politieachtervolging in Amsterdam door een speeltuintje gereden en heeft daarbij bijna een vrouw met kinderwagen geraakt. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

De politie kreeg een melding dat een gestolen auto met Frans kenteken schade veroorzaakte door paaltjes te raken op een snelweg in het midden van het land. Agenten signaleerde de auto toen het voertuig via de A2 Amsterdam binnenreed.

De bestuurder negeerde het stopteken van de politie en ging ervandoor. Tijdens zijn vlucht reed hij over voetpaden en door het speeltuintje.

Op de Oudeschans reed de politie de auto klem. De verdachte probeerde te vluchten door achteruit te rijden, waarbij hij drie geparkeerde auto's beschadigde.

Inzittenden zijn aangehouden

De inzittenden vluchtten uit de auto, maar werden snel ingehaald en ingerekend door de politie. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.

De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de auto en het "levensgevaarlijke gedrag" van de bestuurder. Verder komt de politie graag in contact met de vrouw met de kinderwagen.