Minister Arie Slob (Onderwijs) stopt alsnog per 1 december de financiering van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam nu de schoolbestuurder Soner Atasoy nog steeds geen plaats heeft gemaakt voor zijn opvolger, maakte de minister donderdag bekend via Twitter.

Het stoppen van de financiering betekent voor het lyceum waarschijnlijk dat het moet sluiten, tenzij commerciële partijen bereid zijn te investeren in de school.

De minister liet een maand geleden weten dat het huidige bestuur moet opstappen. Soner Atasoy kreeg tot afgelopen dinsdag de tijd om een interim-bestuurder aan te stellen.

Hoewel Marcel Heuver als vervanger werd aangedragen, werd de deadline niet gehaald. Heuver is namelijk geen moslim, en een bestuurder moet dat volgens de statuten van de school wél zijn. De statuten moesten eerst worden aangepast, en dat kon volgens Atasoy enkele weken duren.

Directeur had tot donderdag om te vertrekken

Volgens Slob beroepen de huidige bestuurders zich onterecht op administratieve belemmeringen. Toch gaf hij de school tot donderdag 12.00 uur de tijd om alsnog alle taken en bevoegdheden over te dragen aan Heuver.

De huidige directeur liet echter donderdag weten niet te vertrekken. Volgens hem is een poging om de nieuwe bestuurder te laten beginnen mislukt, doordat de medezeggenschapsraad en ouderraad dwarslagen.