Alle vijftig klimaatactivisten die dinsdag bij een betoging op de Zuidas in Amsterdam zijn aangehouden, zijn op dezelfde dag nog vrijgelaten, meldt de politie woensdag via Twitter.

De meeste arrestanten hebben een boete gekregen.

Dinsdag verzamelden honderden activisten van klimaatbeweging Extinction Rebellion zich voor de tweede dag op rij op de Zuidas en in het Vondelpark in Amsterdam.

Ook voerde een groep van zo'n zestig klimaatactivisten actie voor het hoofdkantoor van Nuon Vattenfall door zich vast te plakken aan de grond en aan het pand.

De klimaatactie van dinsdag was gericht op het bedrijfsleven, liet de actiegroep eerder weten in een schriftelijke verklaring.

"Met deze acties vragen we bedrijven hun verantwoordelijkheid te nemen om klimaatopwarming tegen te gaan. Maar vooral roepen we de overheid op om op te komen voor de belangen van haar burgers in plaats van voor die van het bedrijfsleven."

Betogers zetten actie voort in Vondelpark

Alle betogers waren rond 21.30 uur vertrokken bij Nuon Vattenfall, waarna de actie werd voortgezet in het Vondelpark.

Ook op maandag protesteerden honderden activisten van Extinction Rebellion. Toen blokkeerden zij de Stadhouderskade, ondanks een verbod van de gemeente.

De politie spoorde de actievoerders aan om te vertrekken. In totaal werden ongeveer negentig activisten gearresteerd. Iedereen van deze groep is op dezelfde dag vrijgelaten. De meesten van hen hebben een boete gekregen.

Politie haalt klimaatblokkade uit elkaar op Stadhouderskade
53
Politie haalt klimaatblokkade uit elkaar op Stadhouderskade