Een medewerkster van zorgcentrum Nieuw Vredenburgh aan de Postjesweg in Amsterdam-West is zondag rond 12.00 uur neergestoken. De politie arresteerde een mannelijke bewoner van het verzorgingstehuis. Hij zou ook verwondingen hebben opgelopen.

Het slachtoffer liep meerdere steekwonden op en raakte ernstig gewond. Ze werd ter plekke behandeld door een traumateam en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt dat de vrouw inmiddels buiten levensgevaar verkeert.

Ronald Schmidt, lid van de raad van bestuur van Cordaan, zegt nog steeds 'een beetje te shaken'. "Ze was bezig met het verzorgen van de lunch toen ze werd aangevallen. Het restaurant zat toen vol met bewoners en bezoek. Iedereen zag het gebeuren."

Een persoon heeft ingegrepen door het slachtoffer weg te houden van de man met het mes, zegt Schmidt. "Ze was toen al meerdere keren gestoken."

Slachtofferhulp voor alle getuigen

Het lid van de raad van bestuur zegt dat iedereen die getuige is geweest van de steekpartij 'ontredderd is'. "Daarom wordt slachtofferhulp ingeschakeld."

Het gaat veelal om oudere, kwetsbare mensen die erg geschrokken zijn van wat er is gebeurd. "De crisisdienst van Cordaan is aanwezig. Morgen zullen we een bijeenkomst organiseren om iedereen bij te praten en verder moeten we elkaar vooral vasthouden en steunen", zegt Schmidt.

Ook verdachte naar het ziekenhuis met verwondingen

Omdat de verdachte ook gewond raakte bij de steekpartij is hij eerst naar het ziekenhuis gebracht om aan zijn verwondingen te worden behandeld.

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht. Het is niet bekend wat de aanleiding is van het geweldsincident.