De achttienjarige man die deze week om het leven is gekomen bij een steekincident in Zuidoost, is donderdag door familie, vrienden en kennissen herdacht. Zij kwamen samen bij de flat Florijn, de plek waar hij dinsdag werd neergestoken.

Aanwezigen legden bloemen neer en staken kaarsjes aan. Ook werd muziek gespeeld van het slachtoffer, die rapper was. Een college-rapper was bij de herdenking aanwezig. "Zinloos geweld moet echt stoppen nu", vertelt zij.

Een vriendin van de moeder van het slachtoffer maakt zich grote zorgen over het geweld in Zuidoost. "Wat ik zie is heel veel moord. Dit moet echt stoppen! Anders gaan wij én onze kinderen eraan en dan hebben wij geen toekomst meer."

Het slachtoffer werd kort na 19.00 uur neergestoken. Hij werd direct gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij de volgende dag aan zijn verwondingen overleed.

Politie is nog op zoek naar de daders

De politie is nog op zoek naar twee mogelijke daders. Volgens het signalement waren het twee relatief kleine mannen die op de dag van het steekincident donkere kleding en een capuchon droegen.

Zuidoost kampt al langer met plofkraken, overvallen en steek- en schietincidenten. In augustus liepen ongeveer honderd mensen mee in een protestmars tegen geweld.