De man die dinsdagavond slachtoffer werd van een steekincident bij de flat Florijn in Amsterdam-Zuidoost, is woensdag overleden.

Het steekincident vond dinsdagavond plaats rond 19.15 uur. Het slachtoffer werd direct gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Woensdagochtend kwam naar buiten dat het slachtoffer in kritieke toestand verkeerde. In de loop van de ochtend is hij alsnog overleden.

De politie is nog altijd op zoek naar de twee mogelijke daders. Gezocht wordt naar twee relatief kleine verdachten, waarvan bekend is dat ze donkere kleding aan hadden en een capuchon droegen. Ze vluchtten in de richting van de Bijlmerdreef. De politie vraagt mensen die informatie hebben over het incident om contact op te nemen.

De politie kan nog niet vertellen wat er precies is gebeurd. Daar moet eerst onderzoek naar gedaan worden.

Meerdere geweldsincidenten in Zuidoost

In Zuidoost hebben de afgelopen tijd meer geweldsincidenten plaatsgevonden. Zo werd in juli een crimineel uit Amsterdam doodgeschoten. Eerder deze maand vonden er in het stadsdeel nog drie schietincidenten plaats binnen een week.

Bovendien raakte een persoon twee weken geleden lichtgewond bij een steekincident. Inmiddels werd al twee keer een mars tegen geweld gehouden in Zuidoost.