Na eerdere marsen voor veiligheid in Amsterdam Zuid-Oost wordt donderdag 5 september een optocht georganiseerd in het centrum van Amsterdam. Deelnemers lopen van het Centraal Station naar de Dam, waar toespraken zullen worden gehouden.

Aanleiding voor de mars zijn volgens initiatiefnemer en jongerenwerker Joshua Kotadiny de vele liquidaties in Amsterdam en en de rest van Nederland. "Het is van belang dat de burger haar stem laat horen." Eerder werd in Zuid-Oost twee keer een mars tegen geweld georganiseerd.

Kotadiny zegt enkele slachtoffers van liquidaties in Amsterdam gekend te hebben vanwege zijn werk als jongerenwerker. Zo kwam hij ook in contact met ouders van slachtoffers, van wie enkelen ook zullen spreken op de Dam.

Daarnaast wordt de mars gesteund door onder anderen Johan Visser, predikant in de Noorderkerk, en Joël Voordewind, Tweede Kamerlid van de ChirstenUnie.

De mars begint om 17.30 uur bij Centraal Station. De tocht voert onder meer langs de Warmoesstraat. Dit omdat daar begin juli een dodelijke steekpartij plaatsvond.