Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van Sjonny W. voor het doden van Sabrina Oosterbeek en Monique Roossien. De 46-jarige W. werd vorige week tot veertien jaar en vijf maanden cel met tbs veroordeeld voor de dood van Mirela Mos in 2004, maar vrijgesproken voor de dood van de andere twee vrouwen.

Het OM laat donderdag weten het niet eens te zijn met de vrijspraak voor het doden van Oosterbeek en Roossien en in hoger beroep te gaan.

De rechtbank liet weten zich te realiseren dat het oordeel pijnlijk moet zijn voor de nabestaanden van de twee vrouwen, maar dat het op basis van het dossier niet mogelijk was de man te kunnen veroordelen voor hun dood.

Oosterbeek verdween in 2017 nadat zij naar W. ging om drugs te halen. Hij was de laatste die haar in leven heeft gezien. Het lichaam van de vrouw is ondanks meerdere zoektochten nooit gevonden. Ook werden er geen andere sporen aangetroffen.

DNA van W. aangetroffen op vuilniszak

Het lichaam van Mos werd op 15 november 2004 gevonden, verdeeld over meerdere vuilniszakken. Op een van deze zakken werd in 2016 na nieuw DNA-onderzoek een spoor van W. aangetroffen.

W. kwam vervolgens ook in beeld als verdachte van het doden van Roossien. In de auto van Mos werd namelijk een minuscuul bloedspoor gevonden. Hij is de enige connectie tussen de twee vrouwen.

Bij onderzoek aan het lichaam van Roossien werd een spermaspoor gevonden van de man. De rechtbank stelt vast dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen, maar dat niet kan worden vastgesteld of W. betrokken was bij haar dood.