Een homostel is zondagavond uitgescholden en bespuugd door een Uber-chauffeur na de Pride in Amsterdam.

Na een Pride-feest in de stad, wilden de twee mannen met de taxi naar huis. Rond 20.30 uur stapten zij in een Uber-auto. Op de achterbank van de taxi hielden ze elkaars hand vast en gaven elkaar een kus.

Daarop werd de chauffeur kwaad en schold hen uit. Geschrokken vroeg het stel de taxichauffeur om de auto aan de kant te zetten, zodat ze uit konden stappen.

Op het moment dat een van de twee mannen de taxi uit wilde stappen, werd hij in het gezicht gespuugd. Volgens hem probeerde de taxichauffeur daarna naar hen uit te halen.

Direct na het incident is het stel naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Ook hebben ze bij Uber een melding gemaakt met daarbij de naam van de chauffeur.

Uber introduceerde onlangs discriminatieknop

Uber introduceerde onlangs nog de 'discriminatieknop'. Met die functionaliteit in de app hebben passagiers de mogelijkheid om discriminerende incidenten direct te melden. Maar volgens het stel was het in de Uber-app niet mogelijk om een melding te maken van het incident.

De aanleiding voor de knop is het voorval met dragqueen Jennifer Hopelezz, die twee weken geleden voor de tweede keer geweigerd werd door een Uber-chauffeur.

Uber zegt hierop dat het voor iedereen mogelijk zou moeten zijn feedback te versturen via de app. Volgens de uitleg die Uber meestuurt moeten er meerdere stappen ondernomen worden om daadwerkelijk bij de meldknop te komen.

Uber betreurt incident

Tegen AT5 zegt Uber: "Wij betreuren dit incident. Discriminatie is onacceptabel en gaat tegen ons beleid in. Iedereen verdient een veilige ervaring met Uber en daarom hebben we vorige week extra voorlichting naar chauffeurs gestuurd om bewustwording en goed gedrag te stimuleren. Wij nemen deze klacht uiterst serieus en zijn dit incident aan het onderzoeken, zodat we passende maatregelen kunnen nemen."

Volgens het stel hebben ze tot op heden nog geen reactie gekregen van Uber. Uber laat daarentegen weten wel te hebben gebeld, maar zonder geluk. Ze zullen nog met een uitgebreidere reactie te komen.