De gemeente gaat opnieuw en zo snel mogelijk het verbodsbord voor zwemmen bij de Borneokade plaatsen. Dat meldt stadsdeel Oost aan AT5.

Afgelopen vrijdag was het zwemverbodsbord plotseling verdwenen. Wie het heeft weggehaald is niet duidelijk, maar duidelijk is dat heel veel omwonenden niet blij zijn met het verbod. Een petitie daarover is al meer dan 2.500 keer ondertekend. Het bord stond er toen pas een paar dagen.

De Borneokade is een populaire zwemlocatie voor veel bewoners van Oost. Vanwege de geluidsoverlast kwam er een kort geding over het zwemverbod. De rechter gaf de buurtbewoners die het geding aanspanden gelijk.

Een paar dagen later, toen het verbodsbord er net stond, werd het dus weggehaald en vervangen door een pamflet. Op het pamflet stond: "Laten we blijven zwemmen, maar hou het rustig en geniet! Geen gegil, niet op boten, afstand van boten houden. Samen moet het toch lukken?"

Zwemmers bij de Borneokade riskeren een boete van 140 euro. De handhaving van dit gebied is een taak van de politie en van Waternet.