De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van een straatroof aan de David Vosstraat in het Amsterdamse Slotermeer. Het slachtoffer nam eind mei plaats in zijn auto toen hij plotseling een automatisch vuurwapen op hem gericht kreeg.

Op zaterdag 25 mei, rond 21.00 uur, was het slachtoffer op weg naar zijn auto. Vanaf de overkant van de straat kwamen toen twee mannen aangelopen.

De eerste man kwam op hem af met een automatisch wapen en bedreigde het slachtoffer. Hij moest uitstappen, terwijl de auto werd onderzocht. De tweede man pakte ondertussen een scooter.

De twee vluchtten vervolgens in de richting van de Burgemeester Vening Meineszlaan.

Signalement van mannen ook vrijgegeven

De politie heeft ook het signalement van de mannen vrijgegeven. De man die het vuurwapen droeg, heeft een getinte huidskleur, is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang en is tussen de twintig en 25 jaar oud. Tijdens de roof droeg hij een donkere helm, een lichtgrijze jas, een donkergrijze broek en donkere gympen.

De tweede verdachte heeft een getinte huidskleur, is tussen de 1.65 en 1.70 meter lang en wordt tussen de achttien en twintig jaar oud geschat. Hij droeg een donkere helm, een donkere jas, broek en donkere gympen.