Woningcorporatie Eigen Haard mag de huurder van een sociale huurwoning aan de Laanweg in Noord ontruimen, heeft de kantonrechter beslist in een kort geding. In de woning werden illegale pokertoernooien gehouden.

Begin april vond er een gewapende overval plaats in de woning, waarbij iemand zwaargewond raakte. Uit politieonderzoek bleek dat de woning al twee jaar werd gebruikt als pokerplek, waar soms wel dertig pokeraars op afkwamen.

Omwonenden meldden dat ongeveer vier nachten per week werd gepokerd door steeds verschillende mensen. De toernooien begonnen tussen 20.00 en 22.00 uur en gingen door tot in de ochtend.

Degene die zwaargewond raakte, had ruim 2.000 euro aan contanten op zak. De woning werd begin mei door burgemeester Femke Halsema voor drie maanden gesloten.

Huurder moet woning binnen zeven dagen verlaten

Eigen Haard ontbond de huurovereenkomst en vroeg de huurder te vertrekken. Omdat die weigerde, stapte de woningcorporatie naar de kantonrechter.

De rechter deed afgelopen week uitspraak. De huurder moet de woning binnen zeven dagen na het uitgesproken vonnis ontruimen.