Twee mannen hebben maandagochtend een gewapende overval gepleegd op een vestiging van De Trekpleister op het Sierplein in Slotervaart. Ze namen een kassalade mee en zijn vervolgens op de scooter gevlucht.

De overval op de drogisterij gebeurde iets voor 10.00 uur. Volgens getuigen zouden er alvorens twee jongens met een capuchon voor de winkel hebben rondgehangen.

De verdachten vluchtten richting de Plesmanlaan en waren beiden in het zwart gekleed. Een van hen droeg een pet met drie witte strepen. De een droeg zwarte schoenen en de andere witte.

De politie roept op de verdachten niet zelf te benaderen, maar de politie te bellen als ze worden gezien.

Veiligheidsmaatregelen bij Sierplein na overvallen

Het is niet de eerste keer een winkel op het plein werd overvallen. De Trekpleister zelf was ook in 2017 al doelwit. En vorig jaar werd een sigarettenleverancier van het tankstation overvallen op het plein.

Een reeks aan veiligheidsmaatregelen moest het plein minder aantrekkelijk voor criminelen maken. Zo werden afgelopen zomer gevelcamera's geplaatst. En in december kwamen daar fiets- en scootersluizen bij waardoor criminelen minder snel kunnen vluchten.