Het EVA-team van de politie heeft in de afgelopen twee weken drie personen aangehouden die nog een gevangenisstraf uit moesten zitten.

Het team hield op 20 juni een 46-jarige man aan op de Zeedijk in Amsterdam. Deze man moest nog een celstraf van 171 dagen uitzitten voor het onder invloed veroorzaken van een ongeval met letsel, rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs.

In een huis aan de Drostendreef in Den Haag werd op 25 juni door het team een 24-jarige man aangehouden. Deze man werd vorige maand veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 120.000 euro voor inbraken die hij had gepleegd. De man weigerde dit bedrag te betalen en kreeg daarom een celstraf van 365 dagen als dwangmiddel.

Op 26 juni werd een 46-jarige man in een woning aan de Jan Romeinstraat in Den Haag aangehouden. Hij werd eind 2017 veroordeeld tot een celstraf van 4,5 jaar voor het overtreden van de Opiumwet. Hij moet daarvan nog 3,5 jaar uitzitten.

Het Executie Vonnissen Afgestraften-team (EVA-team) van de politie houdt zich bezig met het opsporen van verdachten die proberen onder hun straf uit te komen.