De voormalig politie-agent die in 2017 informatie lekte is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Na de aanrijding op het Stationsplein voor Centraal Station op 10 juni 2017 zocht de nu 31-jarige voormalig agent de persoonsgegevens van de verdachte op in de politiesysteem en speelde deze door naar website Geenstijl.

De site publiceerde de persoonlijke gegevens van de verdachte van de aanrijding vervolgens. Ook de officiële lezing van de politie, dat het niet om een aanslag ging, werd hierna in twijfel getrokken door Geenstijl. De politie-agent die toen de gegevens lekte is door de rechter veroordeeld voor het opzettelijk schenden van zijn ambtsgeheim.

Nadat er binnen de politie-organisatie bekend werd wie de schermafbeelding met gegevens had gemaakt, werd een onderzoek ingesteld. Uiteindelijk werd de man uit Alkmaar ontslagen. De politie liet eerder al weten zwaar te tillen aan het lek binnen de eigen organisatie.

"Niet alleen de persoonsgegevens, maar ook de foto van de registratiehouder zijn verstrekt aan derden. Dat is een grove schending van zijn privacy", aldus de officier van justitie. Ook zorgde het lek voor veel onrust bij de slachtoffers van de aanrijding in juni 2017.

De rechter hield rekening met het feit dat de voormalig agent al ontslagen is en dat hij zich schaamt en een schuldgevoel heeft na zijn actie.