Volgende week zondag 30 juni houden bewoners van een wijk in Buitenveldert een stille tocht voor Rinia Chitanie. De vrouw overleed twee weken geleden aan de verwondingen die zij opliep bij een mishandeling op eerste paasdag.

Enkele bewoners van de Geervliet hoorden geschreeuw op zondagavond 21 april omstreeks 21.30 uur. Toen ze gingen kijken wat er aan de hand was, troffen ze het slachtoffer aan in een plas bloed. Daarop schakelden ze de hulpdiensten in, die Chitanie naar het ziekenhuis vervoerden.

Ongeveer twee maanden na de mishandeling overleed zij in het ziekenhuis.

De politie hield in de omgeving van de Geervliet een twintigjarige man aan. Hij heeft bekend dat hij het slachtoffer zwaar heeft mishandeld. Ook zei hij dat hij seksueel contact met haar heeft gehad. Het onderzoek naar een zedenmisdrijf loopt nog.

Fatale mishandeling zorgt voor onrust in de wijk

De dood van de vrouw heeft voor flink wat onrust gezorgd in de wijk. "Wij roepen u op om, uit eerbied voor Rinia, mee te lopen met de stille tocht en een stil protest te laten zien", schrijven de organisatoren van de stille tocht.

De stille tocht begint om 19.00 uur bij het Huis van de Wijk Buitenveldert aan de Arent Janszoon Ernststraat en zal via Rhijnestein, De Geervliet weer op de plek van vertrek eindigen. Bloemen kunnen tijdens de stille tocht op de plek van de fatale mishandeling worden gelegd.